Osvježavajuća povrtna salata s tjesteninom

Osvježite se ukusnom salatom s tjesteninom kojoj ste uz omiljeno povrće dodali i kisele krastavce. Za preljev svakako iskoristite i tekućinu u kojoj su bili krastavci, jer ona daje posebnost ovom obroku.

  • 25 min
Osvježavajuća povrtna salata s tjesteninom

Sastojci

Za preljev:

Priprema

  1. Tjesteninu stavite u vrelu posoljenu vodu i skuhajte. Ocijedite je i ohladite pod mlazom hladne vode.
  2. Cvjetove brokule stavite u posoljenu vrelu vodu. Nakon nekoliko minuta izvadite i ohladite u hladnoj vodi.
  3. Kisele krastavce izvadite iz staklenke i narežite na ploškice.Tekućinu u kojoj su bili krastavci sačuvajte, jer će vam trebati kao sastojak u preljevu za salatu.
  4. Narežite i ostalo povrće: ljubičasti luk na rezance, rajčice na pola ili četvrtine, papriku na kockice, a kukuruz šećerac ocijedite. Sir narežite na kockice.
  5. U posudu za salatu stavite tjesteninu pa pripremljeno povrće i sir.
  6. Preljev pripremite tako da u manjoj posudi izmiješate grčki jogurt, maslinovo ulje, preljev od krastavaca, kopar, senf, sol i crni papar.

Posluživanje: Prelijte sastojke za salatu, lagano promiješajte i odmah poslužite.

Savjet: Kiseli krastavci daju svježinu i posebnost ovoj salati i preljevu, stoga su nezaobilazan sastojak dok ostalo povrće možete kombinirati ovisno o ukusu i sezoni.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke