Polpete sa zobenim pahuljicama i povrćem uz salatu od krumpira i mrkve

Ukusan obrok za gurmane dolazi u obliku polpeta od mljeveniog mesa i zobenih pahuljica. Poslužite ih uz toplu salatu od krumpira i mrkve i uživajte u ovoj zaokruženoj mesno povrtnoj priči.

  • 45 min
  • Jednostavno
Polpete sa zobenim pahuljicama i povrćem uz salatu od krumpira i mrkve

Sastojci

Polpete:

  • suncokretovo ulje

Salata od krumpira i mrkve:

Priprema

  1. Priprema polpeta:
  2. Luk, češnjak, peršin, mrkvu i tikvicu zajedno usitnite u sjeckalici. Ako nemate sjeckalicu, povrće nožem narežite na sitno.
  3. Mljevenom mesu dodajte usitnjeno povrće, jaja, zobene pahuljice, mljevenu crvenu papriku, sol. papar, suncokretovo ulje, sve dobro promiješajte i rukama formirajte polpete.
  4. Na zagrijano ulje stavite pržiti polpete dok ne dobiju lijepu boju i dok iznutra nisu pečene.

Priprema salate od krumpire i mrkve

  1. Dok se polpete prže, pripremite salatu. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir i mrkvu koju ste narezali na kockice. Kuhano povrće procijedite.
  2. U posudu dodajte maslinovo ulje i luk. Kada luk zažuti dodajte mu kuhani krumpir i mrkvu. Sve dobro promiješajte i malo kuhačom usitnite.
  3. Salatu posolite, popaprite i dodajte još malo maslinovog ulja.

Posluživanje: Pripremljenu toplu salatu poslužite uz polpete.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”