Podravka

Passata

Passata 500 hr

Teleći paprikaš

Konkretno, zasitno i ukusno mađarsko jelo gurmanima će na ljestvici zadovoljstava zauzeti vrlo visoku poziciju. Od telećeg paprikaša dobit ćete standardnu kvalitetu.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Teleći paprikaš

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte teletinu narezanu na kockice, pa zajedno pecite oko 5 minuta.
  2. Posudu maknite sa štednjaka, dodajte crvenu mljevenu papriku, Vegetu, protisnuti češnjak, narezani feferon i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promiješajte, posudu vratite na štednjak i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri.
  3. Kad meso gotovo omekša, dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta.
  4. Pred kraj kuhanja umiješajte vino, passatu, 200 ml vruće vode i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Teleći paprikaš poslužite posipan nasjeckanim peršinom.

Savjet: Vino i rajčicu dodajte pred kraj kuhanja kako bi krumpir brže omekšao.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 459 kcal / 1.919 kJ
Masti 17,98 g
Ugljikohidrati 23,26 g
Vlakna 4,59 g
Bjelančevine 46,43 g
Sol 1,54 g
Vitamin A 331,34 μg
Vitamin D 24,00 μg
Niacin 28,72 mg
Pantotenska kiselina 2,62 mg
Kalij 1.429,86 mg
Kalcij 70,83 mg
Fosfor 516,74 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki