Latvijska pohana svinjetina s umakom od gljiva (Karbonada)

Poseban užitak za ljubitelje mesnih zalogaja je latvijska pohana svinjetina s umakom od gljiva (karbonada), uz koju će najbolje prijati kuhani krumpir s koprom. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Latvijska pohana svinjetina s umakom od gljiva (Karbonada)

Sastojci

Za paniranje:

Za umak od gljiva:

Priprema

  1. Kotlete pospite Vegetom i svježe mljevenim crnim paprom.
  2. Za paniranje, razmutite jaja i dodajte im Vegetu i crni papar. U drugu posudu stavite brašno.
  3. Zagrijte 1 prst ulja u većoj tavi pa umačite kotlete prvo u brašno pa u jaje i pržite ih u ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite na kuhinjski papir.
  4. U drugoj tavi zagrijte maslac i popecite sitno narezani luk toliko da postane staklast.Dodajte narezane gljive i pirjajte da povenu (5 minuta). Ulijte vrhnje, dodajte crni papar i Vegetu.
  5. Pirjajte još nekoliko minuta da dobijete umak i na kraju dodajte limunov sok i kopar.

Posluživanje: Uz pohane kotlete poslužite umak od gljiva.

Savjet: Najčešći prilog ovom jelu je kuhani krumpir koji također možete posuti koprom.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke