Dolcela kiflice s Lino Ladom milk

Mirisne i mekane Dolcela kiflice ukusne su i prazne, a Lino Lada milk namaz čini ih neodoljivom poslasticom. Ukoliko se odlučite za slanu verziju, prilagodite nadjev i pričekajte da se ohlade prije posluživanja. Zahvaljujemo blogerici Andrei Cukrov na ustupljenom receptu.

  • 35 min
  • Jednostavno
Dolcela kiflice s Lino Ladom milk

Sastojci

Priprema

  1. Za kiflice u posudi za miješanje pomiješajte sadržaj vrećice s mješavinom za kiflice i instant kvasac iz pakiranja i vanilin šećer. Dodajte ulje, vodu i mlijeko pa sve miješajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano tijesto (oko 3 minute).
  2. Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu plohu i podijelite ga na dva jedna komada.Svaki komad razvaljajte u krug debljine oko 3 mm.Razrežite svaki komad na osam jednakih trokuta.
  3. Nadjenite trokute Lino Ladom milk i zarolajte od šireg kraja prema užem u kiflice.Složite kiflice na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.Pečene izvadite iz pećnice i još tople obilato posipajte šećerom u prahu.

Posluživanje: Ostavite da se ohlade i poslužite. 

Savjet: Dolcela kiflice možete puniti slatkim ili slanim nadjevom, a možete ih poslužiti i prazne pripremljene prema uputi na pakiranju.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!