Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Pijane pastrve

Pastrvu već uz sasvim malo začina i kuhani krumpir možemo pretvoriti u malu svečanost, a tek kada je opijemo…

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pijane pastrve

Sastojci

Za posipavanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Svježe i očišćene pastrve operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i osušite papirnim ubrusom.
  2. Pospite ih Vegetom, paprom, a unutrašnjost napunite polovicom količine celera i grančicama peršina.
  3. Na zagrijanom ulju kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte preostali narezani celer, kratko propirjajte i stavite u vatrostalnu posudu. Po luku i celeru položite pastrve, prelijte sokom od limuna i bijelim vinom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.

Posluživanje: Pečene pastrve pospite sitno nasjeckanim peršinom te poslužite uz kuhani krumpir.

Savjet: Za dodatnu aromu u pirjani luk i celer dodajte nekoliko borovica.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 345 kcal / 1.442 kJ
Masti 13,00 g
Ugljikohidrati 3,00 g
Vlakna 0,00 g
Bjelančevine 41,00 g
Sol 3,86 g
Vitamin A 354,00 μg
Vitamin D 6,00 μg
Vitamin C 15,00 mg
Niacin 18,00 mg
Kalij 1.126,00 mg
Kalcij 158,00 mg
Fosfor 562,00 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin