Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Goranski nadjev

Jela goranskih krajeva su osebujna i ukusna. Je li tome tako zbog visine, zraka, šume ili je stvar u recepturi? Reći ćemo vam ono što već znate – nekim stvarima ne treba tražiti razlog, u njima jednostavno treba uživati.

  • 90 min
  • Jednostavno
  • 8 osoba
Goranski nadjev

Sastojci

Za premazivanje kalupa

  • maslac
  • krušne mrvice

Priprema

  1. U razmućena jaja dodajte Vegetu, papar, narezani mladi luk i šunku.
  2. Slaninu i jedan dan stare žemlje narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
  3. Okrugli kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
  4. Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.

Posluživanje: Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na ploške. Poslužite uz šunku, sir škripavac, hren i mladi luk.

Savjet: Po vlastitom ukusu u nadjev možete dodati gljive.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 280 kcal / 1.170 kJ
Masti 16,23 g
Ugljikohidrati 12,50 g
Vlakna 1,21 g
Bjelančevine 20,02 g
Sol 3,70 g
Vitamin A 639,32 μg
Vitamin D 45,84 μg
Vitamin C 11,01 mg
Niacin 5,09 mg
Kalij 289,46 mg
Kalcij 74,48 mg
Fosfor 252,05 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Paštete

Kruha i igara!