Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Namaz od sardina

Limenku sardina, obogativši je dodatno namirnicama, na brz i jednostavan način možete pretvoriti u namaz, koji uz popečeni kruh ili tost postaje neodoljiv obrok. Kušajte i sami.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Namaz od sardina

Sastojci

Priprema

  1. Maslac pjenasto izmiksajte, dodajte isprane, narezane kapare, papar, luk i protisnuti češnjak.
  2. Sardine ocijedite od ulja, očistite od kosti pa dodajte maslacu, kao i naribane kisele krastavce. Sve dobro izmiješajte i malo ohladite.

Posluživanje: Namaz poslužite uz popečeni kruh ili tost.

Savjet: Maslac prije miksanja omekšajte na sobnoj temperaturi.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 344 kcal / 1.438 kJ
Masti 36,00 g
Ugljikohidrati 1,00 g
Vlakna 0,00 g
Bjelančevine 5,00 g
Sol 1,06 g
Vitamin A 1.331,00 μg
Vitamin D 75,00 μg
Vitamin C 0,80 mg
Niacin 2,00 mg
Kalij 103,00 mg
Kalcij 86,00 mg
Fosfor 108,00 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ajvar

Razmazi svoje nepce