Vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku
- Recept by coolinarika.com -Visoko mjesto među omiljenim vegetarijanskim receptima s pravom zauzimaju vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku od gljiva.
Priprema
Prema uputama na pakiranju, u vodi namočite sojine ljuskice da nabubre. Zatim ih ocijedite, dodajte tofu usitnjen u električnoj sjeckalici, posolite, popaprite, dodajte biljni maslac i dobro promiješajte da se smjesa slijepi i postane kompaktna. Od smjese oblikujte okruglice te ih uvaljajte u krušne mrvice kojima ste dodali sezam. U zagrijanom dubokom ulju ispržite okruglice do zlatne boje te izvadite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte kapare, narezane masline i sadržaj vrećice Fanta pomiješan s 400 ml hladne vode i vrhnjem. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta. U gotov umak umiješajte ocijeđene špagete. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja da dobijete finu gustoću.
Posluživanje: Poslužite špagete sa zlatnim okruglicama.
Savjet: Osim špageta, u umak možete umiješati kuhane njoke.