Vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku

Visoko mjesto među omiljenim vegetarijanskim receptima s pravom zauzimaju vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku od gljiva.

  • 40 min
  • Jednostavno
Vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku

Sastojci

Priprema

  1. Prema uputama na pakiranju, u vodi namočite sojine ljuskice da nabubre.
  2. Zatim ih ocijedite, dodajte tofu usitnjen u električnoj sjeckalici, posolite, popaprite, dodajte biljni maslac i dobro promiješajte da se smjesa slijepi i postane kompaktna.
  3. Od smjese oblikujte okruglice te ih uvaljajte u krušne mrvice kojima ste dodali sezam.
  4. U zagrijanom dubokom ulju ispržite okruglice do zlatne boje te izvadite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu.
  5. U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte kapare, narezane masline i sadržaj vrećice Fanta pomiješan s 400 ml hladne vode i vrhnjem.
  6. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.
  7. U gotov umak umiješajte ocijeđene špagete. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja da dobijete finu gustoću.

Posluživanje: Poslužite špagete sa zlatnim okruglicama.

Savjet: Osim špageta, u umak možete umiješati kuhane njoke.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...