Neodoljive čokoladne proteinske palačinke

Okus tamne čokolade u proteinskim palačinkama s bananom i biljnim napitkom, možete dodatno naglasiti uz kakao te orašaste plodove koji odlično nadopunjuju ovu kombinaciju.

  • 30 min
  • Jednostavno
Neodoljive čokoladne proteinske palačinke

Sastojci

Za preljev:

  • 100 g maslaca

Za preljev:

  • 200 g tamne čokolade s više od 60% kakaa

Priprema

  1. U posudu prikladnu za miksanje uspite sadržaj vrećice američkih palačinki, dodajte kakao, zob biljni napitak i 1 bananu (100 g) prethodno zgnječenu vilicom.
  2. Miksajte električnom miješalicom 2 min da dobijete glatku smjesu.
  3. Zagrijte tavu za palačinke i kapnite nekoliko kapi ulja. Pripremljenu smjesu ulijte u tavu kako bi palačinke bile promjera oko 10 cm.
  4. Pecite na srednjoj vatri najprije s jedne a potom i s druge strane.
  5. Za preljev, maslac otopite, dodajte čokoladu natrganu na kockice, promiješajte da se sastojci sjedine i prelijte palačinke.

Posluživanje: Poslužite sa sezonskim voćem ili orašastim plodovima, a odlično će odgovarati i mascarpone krema.

Savjet: Ako volite tamnije palačinke i jači čokoladni okus, dodajte malo više kakaa, ali tada povećajte i količinu biljnog napitka ili mlijeka na 350 ml.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu