Cross buns u obliku vijenca

Poigrajte se tijestom i iznenadite sve svojom izvedbom slatke lepinje s voćem, poznate i kao cross buns, u maštovitoj kreaciji u obliku vijenca. 

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Cross buns u obliku vijenca

Sastojci

Za premaz:

Priprema

  1. Brašnu dodajte Instant kvasac, burbon vanilija šećer, sol i šećer, pa promiješajte.
  2. U sredini posude napravite udubljenje u koje dodajte maslac sobne temperature narezan na kockice.Mikserom izmiješajte dodajući toplo mlijeko da dobijete glatko tijesto.
  3. Tijesto ostavite na toplom neka se diže 30 minuta, a zatim ga premijesite, dodajte brusnice i grožđice i ponovno promiješajte.
  4. Od dobivene smjese oblikujte oko 30 kuglica.
  5. Stavite ih u lim za pečenje (30×40 cm) obložen papirom za pečenje, složite u obliku vijenca i ostavite dizati još 30 minuta.
  6. Jaje razmutite s mlijekom, pa tom mješavinom premažite kuglice.
  7. Brašno pomiješajte s limun šećerom, dolijte vodu i miješajte da dobijete gustu polu tekuću smjesu. Dobivenu smjesu pažljivo nanesite u znaku ''križa'' po pecivima.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta ili dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  9. opla peciva premažite maslacem da omekša korica.

Posluživanje: Vjenčić prekrijte da se ne isuši do posluživanja. 

Savjet: Formiranje vijenca bit će jednostavnije ako imate veliku okruglu posudu za pečenje ili u četvrtastu posudu stavite krug izrezan od papira za pečenje. Ukoliko vam ostane višak kuglica ispecite ih posebno na klasičan način.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje