Slastice i kolači

Slatka napast

Čipkasti keksi s Lino Ladom

Jednostavni za pripremu, hrskavi i sočni ovi keksići su idealni za posluživanje uz toplu šalicu mlijeka. Biskvit krije bademe, a društvo mu pravi punjenje Lino Ladom nougat. Čipkasti keksi s Lino Ladom već danas su na našem meniju slatkog.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Čipkasti keksi s Lino Ladom

Sastojci

Priprema

  1. U zdjelici zajedno izmiješajte maslac, šećer, vanilin šećer i slatko vrhnje pa zagrijavajte na laganoj vatri dok se sav šećer ne otopi.
  2. Kad se šećer otopio, pojačajte vatru i pustite da smjesa zavrije.
  3. U smjesu umiješajte bademe i brašno pa je pustite 2-3 minute da se malo stisne.
  4. Na veliki pleh stavite papir za pečenje pa stavljajte male žličice smjese na uz veliki razmak – nemojte staviti više od 9 keksa na jedan pleh.
  5. Pecite oko 7-8 minuta u pećnici zagrijanoj na 170°C. Keksići moraju dobiti tamniji rub i onda su gotovi.
  6. Izvadite ih, po potrebi odmah malo oblikujte pomoću žličice (dok su vrući, daju se rubovi pogurati da dobijete pravilniji oblik) i pustite da se ohlade i postanu hrskavi. Zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
  7. Ovo ponavljajte dok ne iskoristite svu smjesu. Kako se smjesa bude hladila, postajat će sve čvršća i možda će vam trebati nešto duže vremena za pečenje no svakako pazite da se ne prepeku, jer jako brzo odu od pečenog do zagorenog.

Posluživanje: Hladne keksiće premažite Lino Ladom Gold Creamy i spojite s drugim keksom u sendvič. 

Savjet: Smjesa je dovoljna za 15-ak spojenih keksa. Možete ih držati do tjedan dana u dobro zatvorenoj kutiji. 

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat