Pureća rolada s aromatičnim nadjevom

Jedan od načina pripreme puretine je punjenje i savijanju u roladu, a aromatični nadjev bit će još bogatiji uz dodatak sjeckanih oraha.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Pureća rolada s aromatičnim nadjevom

Sastojci

Za prilog:

  • 3 žlice maslinova ulja

Za prilog:

  • sol

Za prilog:

Za prilog:

  • ½ žličice naribane limunove korice

Za prilog:

Za prilog:

  • 3 srednje tikvice

Za prilog:

  • 2 – 3 žlice parmezana

Za prilog:

  • očišćeni nar

Priprema

  1. Zarežite pureći file tako da ga rastvorite i dobijete velik odrezak.
  2. Odrezak prekrijte prozirnom folijom i lagano potucite da dobijete podjednaku debljinu.
  3. Jednu stranu lagano posolite pa okrenite. Pospite Vegetom, svježe mljevenim crnim paprom i s malo ružmarina.
  4. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, tost narezan na kockice, narezane suhe šljive, sir i malo mlijeka. Promiješajte da se smjesa poveže i maknite s vatre.
  5. Ako je potrebno, šljive prethodno namočite u toploj vodi.
  6. Dobiveni nadjev rasporedite po mesu i savijte roladu. Učvrstite je kuhinjskim koncem.
  7. Popecite je sa svih strana na tavi s malo ulja. Podlijte jabučnim sokom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne dobije rumenu boju (oko 1 sat). Povremeno je podlijte sokom od pečenja i okrenite.
  8. Umak od pečenja procijedite i zgusnite škrobnim brašnom.
  9. Pripremite prilog od tikvica gratiniranih parmezanom. U maloj posudici pomiješate maslinovo ulje, sol, papar, limunovu koricu i dimljenu papriku.
  10. Tikvice narezane na četvrtine prelijte aromatiziranim maslinovim uljem pa ih uvaljajte u parmezan. Pecite 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Posluživanje: Pureću roladu narežite, prelijte umakom od pečenja i poslužite s gratiniranim tikvicama.Ukrasite posuto zrnima očišćenog nara.

Savjet: Nadjev ćete obogatiti ako mu dodate 2 žlice grubo nasjeckanih oraha.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja