Podravka

Senf estragon

Salata od riže s tunom

Naletite li na jelovnicima tex-mex restorana na Ensaladu de arroz, ne dajte se zbuniti. Riječ je o meksičkoj salati od riže s preljevom od ulja, soka limete, senfa, crvene paprike, majoneze i soli.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Salata od riže s tunom

Sastojci

Za salatni preljev

Priprema

  1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
  3. Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
  4. Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.

Savjet: Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 352 kcal / 1.471 kJ
Masti 21,89 g
Ugljikohidrati 28,42 g
Vlakna 1,15 g
Bjelančevine 11,14 g
Sol 1,33 g
Vitamin A 237,77 μg
Vitamin D 75,93 μg
Vitamin C 5,15 mg
Niacin 5,52 mg
Kalij 160,12 mg
Kalcij 25,48 mg
Fosfor 139,62 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kruh

Kruh naš svagdašnji