Salata od riže s tunom

Naletite li na jelovnicima tex-mex restorana na Ensaladu de arroz, ne dajte se zbuniti. Riječ je o meksičkoj salati od riže s preljevom od ulja, soka limete, senfa, crvene paprike, majoneze i soli.

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata od riže s tunom

Sastojci

Za salatni preljev

Priprema

  1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
  3. Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
  4. Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.

Savjet: Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat