Bavarska krema

Bavarska je krema sam početak abecede, a zbog onog u što se sve kao osnova može doraditi, primjerice s voćem i voćnim sokom, čokoladom, grilažem… drže je kremom svih krema.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Bavarska krema

Sastojci

  • 250 ml mlijeka
  • 4 žumanca
  • 100 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • malo soli
  • 1 Dolcela Mljevena želatina
  • 2 žlice konjaka
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Pjenasto umutite žumanca, šećer i konjak metlicom za snijeg. Šećer se mora rastopiti da nastane gusta krema.
  2. Posebno skuhajte mlijeko s mahunom vanilije i dodatkom soli pa još vruće polako dodajte žumancima sa šećerom uz neprekidno miješanje.
  3. Kremu prelijte u posudu u kojoj se kuhalo mlijeko pa nastavite lagano kuhati miješajući da se krema ne uhvati za dno posude.
  4. Vruću kremu skinite s vatre i umiješajte u nju rastopljenu želatinu prema uputama s vrećice. Kremu ohladite.
  5. Kremu možete držati u hladnjaku do posluživanja. Dok se krema hladi, istucite slatko vrhnje i umiješajte ga u nju.
  6. Kremu ulijte u čaše ili kalupe pa je ostavite da u hladnjaku odstoji bar 2 sata.

Posluživanje: Ako je krema u čašama, ukrasite je i poslužite. Ako ste je izlili u kalup, nakon hlađenja je istresite na tanjur, ukrasite i poslužite.

Savjet: U ovu kremu možete, po želji, dodati kavu, čokoladu, orah, bademe ili neko svježe voće.

Začini inspiracije

Monozačini