Vegeta

Vegeta univerzalna

Vegeta 250g rt png

Crveni kupus na češki način

Dobri vojak Švejk je, naravno, šarmirao ekipu Vegetine kuhinje. Iz Praga i njegove gostionice “U kalicha”, koja i danas podsjeća na vrijeme radnje romana Jaroslava Hašeka, vratila se puna ukusnih dojmova i s ovim tipičnim češkim jelom.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Crveni kupus na češki način

Sastojci

  • 1 kg crvenog kupusa
  • 4 žlice ulja
  • 1 glavica luka
  • kim
  • 1 žličica Gussnela Dolcela
  • 30 g šećera
  • 2-3 žlice vinskog octa
  • 1 žlica Vegete

Priprema

  1. Crveni kupus narežite na rezance, kratko ga prokuhajte u malo vode i ocijedite.
  2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte šećer, kupus, kim i Vegetu. Sve pospite Gussnelom, promiješajte i ostavite pirjati.
  3. Pred kraj pirjanja umiješajte ocat i po potrebi malo soli.

Posluživanje: Uz ovo jelo možete poslužiti samo restani ili pire krumpir. Kupus poslužite kao izvanredan prilog uz pečenu patku ili neku drugu perad.

Savjet: Kod pripreme crvenog kupusa odstranite zadebljale krajeve kako bi vam vrijeme pripreme bilo ujednačeno.

Mala tajna: Brašno će učiniti kupus kompaktnijim i ukusnijim.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 233 kcal / 974 kJ
Masti 14,39 g
Ugljikohidrati 26,90 g
Vlakna 5,57 g
Bjelančevine 3,87 g
Vitamin A 102,02 μg
Vitamin E 10,72 mg
Vitamin C 143,89 mg
Niacin 1,46 mg
Kalij 572,86 mg
Kalcij 135,43 mg
Fosfor 115,00 mg
Magnezij 40,96 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!