Indijaneri

Indijaner je stigao k nama gotovo istodobno kada se pojavio u Beču prilikom gostovanja indijskoj mađioničara Kutoma Bulchie Titescana. Slastičara koji ga je osmislio nadjev od slatkog vrhnja podsjetio je na zube, a čokoladni preljev na kožu Indijca.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Indijaneri

Sastojci

Za biskvit

  • 3 žumanjka

Za biskvit

  • 60 g šećera

Za biskvit

Za biskvit

  • 4 bjelanjka

Za čokoladnu ocaklinu

  • 3 žlice vode

Za čokoladnu ocaklinu

  • 2 žlice šećera u prahu

Za čokoladnu ocaklinu

  • 100 g čokolade za kuhanje

Za čokoladnu ocaklinu

  • 80 g maslaca ili margarina

Za nadjev

  • 500 ml slatkog vrhnja

Za nadjev

Priprema

  1. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa u njega postepeno umiješajte najprije šećer, a zatim polagano dodajte žumanjke. Nakon toga, kuhačom umiješajte prosijano brašno.
  2. U tepsiju stavite namašćeni pergament papir i nanosite pripremljenu smjesu u obliku malih hrpica. Pecite na temperaturi od 185°C oko 10 minuta.
  3. Polovicu ispečenih hrpica premažite po gornjoj površini tankim slojem džema, a zatim ih prelijte čokoladnom ocaklinom i ostavite da se posuše.
  4. Slatko vrhnje s dodatkom šećera istucite u šlag.
  5. Priprema ocakline: vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi (najbolje na pari, jer ne smije zakipjeti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.
  6. Još toplu ocaklinu prelijte preko kolača.

Posluživanje: Neprelivene hrpice nadjenite tučenim slatkim vrhnjem i pokrijte hrpicama prelivenima čokoladom.

Savjet: Indijaneri se u pravilu peku u posebnom limu s okruglim udubinama. Pečenje možete pojednostaviti tako da pripremljenu biskvitnu smjesu pečete na ravnom limu, a poslije izrezujete krugove.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke