Mekane fritule

Kada su fritule u pitanju, najčešći odgovor je – može! Šećer na vrhu svake sočne, meke fritule je obavezan, a uz dodatak Lino Lade preostaje samo uživati u ovim omiljenim zimskim slasticama.

  • 50 min
  • Jednostavno
Mekane fritule

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol i prašak za pecivo pa promiješajte.
  2. U veću posudu stavite jaja, dodajte jogurt, šećer, Limun šećer, Naranča šećer i Vanilin šećer.
  3. Pjenjačom sve dobro izmiješajte pa dodajte naribanu jabuku i rakiju.
  4. Uz miješanje dodajte pripremljeno brašno.
  5. Izmiješajte pomoću električne miješalice ili kuhačom da dobijete glatko tijesto i ostavite ga stajati oko 20 minuta.
  6. U manjoj, a dubljoj posudi dobro zagrijte ulje na srednjoj temperaturi.
  7. Smjesu za fritule grabite žličicom koju prije početka pečenja uronite u ulje. Fritule pržite dok ne dobiju lijepu rumenu boju.
  8. Izvadite ih šupljom grabilicom i stavite na upijajući papir.

Posluživanje: Uvaljajte ih u Cimet šećer ili poslužite s Lino Ladom milk ili nougat…

Savjet: Kad počnete peći fritule, odmoreno tijesto više nemojte miješati.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži