Uštipci od mesa i ajvara

Ukusni uštipci dokaz su da se ajvar slaže s mesom od prvog koraka pripreme, a njegov prirodni povrtni okus dolazi do izražaja sa svakim novim zalogajem.********************************************Zahvaljujemo Oliveri Senić na ustupljenom receptu

  • 45 min
  • Jednostavno
Uštipci od mesa i ajvara

Sastojci

Za posluživanje

Priprema

  1. U posudu stavite mljeveno meso, dodajte jaja, brašno pomiješano s praškom za pecivo, maslinovo ulje, vodu, češnjak, luk, sol, ajvar i peršin, pa dobro promiješajte. Ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. U tavi zagrijte malo maslinova ulja. Uz pomoć grabilice za sladoled, na zagrijano maslinovo ulje stavljajte smjesu od mljevenog mesa, a zatim je stisnite vilicom da dobijete tanje uštipke.
  3. Pecite ih s obje strane nekoliko minuta da dobiju rumenu boju.
  4. Pečene uštipke izvadite na upijajući papir kako biste uklonili suvišnu masnoću.
  5. Tikvice narežite na kolutiće i popecite ih na roštilj ili teflon tavi.
  6. Tople uštipke poslužite s popečenim tikvicama, cherry rajčicama, na ploške narezanim krastavcem, maslinama, matovilcem i natrganim feta sirom.

Posluživanje: Uz jelo poslužite popečene ploške kruha.

Savjet: Uz ove uštipke možete poslužiti i varivo od mrkve, kuhani kukuruz s maslacem ili grašak.Uštipci su podjednako fini svježe spremljeni ili podgrijani sljedećeg dana.

Začini inspiracije

Monozačini