Vegeta

Crni papar mljeveni

Lagani povrtni burgeri

Znali smo da se konjak odlično slaže s kavom i čokoladom, a mnogima je novost da žličica konjaka u namazu od jetrene paštete, može jedan lagani povrtni burger pretvoriti u kulinarski doživljaj.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Lagani povrtni burgeri

Sastojci

  • 2 okrugla peciva za burgere (hambi sa sjemenkama)
  • 2 lista salate
  • 1 rajčica
  • 60 g fino narezanog crvenog kupusa

Za burgere

Za namaz

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, pustite da se ohladi, a zatim ga naribajte.
  2. Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite stajati. Nakon 5 minuta rukama im istisnite višak tekućine. U posudu stavite jaje, parmezan i razmutite.
  3. Dodajte tikvice, krumpir, vlasac, posolite i pospite mljevenim paprom. Smjesu dobro promiješajte, po potrebi umiješajte malo krušnih mrvica, a zatim oblikujte popečke/burgere.
  4. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše) i zagrijte na srednjoj vatri.
  5. Burgere ispecite s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko da dobijete zlatnožutu boju.
  6. Namaz pripremite tako da izmiješate paštetu s krem sirom.
  7. Na prerezano pecivo nanesite namaz, stavite plošku rajčice, a zatim burger. Ukoliko su burgeri tanji možete staviti 2.

Posluživanje: Preko njih stavite salatu i zelje, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.

Savjet: U namaz uz jetrenu paštetu možete staviti žličicu konjaka koji se s njom dobro slaže.

Natur

Po receptu majke prirode