Piletina s tjesteninom iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Obožavatelje tjestenine osvojit će piletina s tjesteninom iz pećnice, a kremasta tekstura ovog jela tek mu je jedna od slasnih karakteristika. Nije li vas ipak brokula osvojila na prvu, izaberite povrće koje odgovara vašem ukusu.

Priprema
- Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
- Stavite je u nauljenu posudu za pečenje.
- Cvjetove brokule odvojite i blanširajte.
- Pileći file narežite na kocke i kratko popecite na zagrijanom ulju.
- Piletinu i brokulu rasporedite po tjestenini.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko sadržaja.
- Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Zapečenu piletinu i tjesteninu poslužite toplu, sa salatom po želji.
Savjet: Osim brokule, možete koristiti drugo povrće kao bob, brokulu...