Zlato polje

Riža basmati

Piletina s povrćem iz pećnice

Mogli bismo zapečenu piletinu s povrćem nazvati klasikom ili nedjeljnim ručkom, a obogatimo li je s Fantom za piletinu 4 vrste sira, dobit ćemo intenzivniji i puniji okus ovog jednostavnog jela.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 3 osobe
Piletina s povrćem iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje u tavi stavite sitno narezani poriluk i kratko popecite na jačoj vatri.
  2. Dodajte na kocke narezanu tikvicu i nastavite peći uz miješanje.
  3. Na kraju dodajte piletinu narezanu na štapiće i sve zajedno kratko popecite.
  4. Sastojke premjestite u vatrostalnu posudu ili ostavite u istoj ako može ići u pećnicu.
  5. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko mesa s povrćem.
  6. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Zapečenu piletinu poslužite s kuhanom rižom i pospite narezanim koprom.

Savjet: Poriluk prerežite po dužini i svaku polovicu dobro isperite, a zatim sitno narežite.

Ajvar

Razmazi svoje nepce