Podravka

Passata

Azijska rebarca

Ima li što ukusnije od pečenih rebarca? Ima, pečena rebarca prelivena ukusnom mješavinom u kojoj je glavni sastojak Vegeta Natur za azijska jela.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Azijska rebarca

Sastojci

Priprema

  1. Narezana rebarca stavite u tankom sloju u lim za pečenje i nakapajte uljem.
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C i pecite oko 15 minuta.
  3. Za to vrijeme zeleni dio mladog luka narežite ukoso na ploške, a bijeli dio nasjeckajte.
  4. U posudi pomiješajte bijeli dio luka, pasiranu rajčicu, sojin umak, Vegetu za azijska jela i šećer.
  5. Dodajte 120 ml vode i zagrijte dok ne zakipi.
  6. Prelijte po rebarcima, promiješajte da se oblože i nastavite peći još 15 minuta.

Posluživanje: Pečena rebarca stavite na tanjur za posluživanje, pospite zelenim dijelom mladog luka i poslužite topla s miješanom salatom.

Savjet: Zamolite svog mesara da vam rebra u komadu nasiječe na tri dijela, a zatim ih još narežite po dva zajedno.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.