Vegeta

Vegeta Natur za talijanska jela

Lignje u crvenom umaku na talijanski

Spadate li među ljubitelje lignji i rajčice, onda nećete pogriješiti s lignjama u crvenom umaku. Ali tu priča ne završava, jer osim s mediteranskim okusima, poigrati se možete dekoracijama od parmezana.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Lignje u crvenom umaku na talijanski

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite tanko narezanu ljutiku i kratko popecite.
  2. Dodajte cijele očišćene lignje, popecite ih oko 10 minuta, a zatim ulijte vino.
  3. Kratko kuhajte, dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur za talijanska jela.
  4. Sve zajedno pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Posluživanje: Po potrebi posolite i poslužite s palentom ili popečenim kruhom.

Savjet: Jelo poslužite ukrašeno čipsom od parmezana koji ćete napraviti tako da 50 g parmezana stavite na papir za pečenje u tankom sloju i zagrijete u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici da se otopi. Kad se ohladi i postane čvrst, njime ukrasite jelo.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće