Lignje u crvenom umaku na talijanski
- Recept by coolinarika.com -Spadate li među ljubitelje lignji i rajčice, onda nećete pogriješiti s lignjama u crvenom umaku. Ali tu priča ne završava, jer osim s mediteranskim okusima, poigrati se možete dekoracijama od parmezana.

Priprema
- Na zagrijano maslinovo ulje stavite tanko narezanu ljutiku i kratko popecite.
- Dodajte cijele očišćene lignje, popecite ih oko 10 minuta, a zatim ulijte vino.
- Kratko kuhajte, dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur za talijanska jela.
- Sve zajedno pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
Posluživanje: Po potrebi posolite i poslužite s palentom ili popečenim kruhom.
Savjet: Jelo poslužite ukrašeno čipsom od parmezana koji ćete napraviti tako da 50 g parmezana stavite na papir za pečenje u tankom sloju i zagrijete u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici da se otopi. Kad se ohladi i postane čvrst, njime ukrasite jelo.