Podravka

Sjeckana rajčica

Brancin na umaku od rajčice

Obilje povrća, maslinovo ulje i svježe začinsko bilje, učinit će filete brancina na umaku od rajčice ljetnim zalogajem za sjećanje.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Brancin na umaku od rajčice

Sastojci

  • 4 fileta brancina (4 x 150 g)
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • maslinovo ulje za pečenje
  • narezano svježe začinsko bilje za posipavanje pri posluživanju (vlasac, peršin, bosiljak...)

Za umak

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast.
  2. Dodajte naribanu mrkvu i sve kratko popecite.
  3. Dodajte kapare, sjeckanu rajčicu, narezanu suhu rajčicu, zelene masline i Vegetu Natur za talijanska jela.
  4. Pirjajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta da se umak zgusne.
  5. Filete ribe lagano posolite, popaprite i nakapajte maslinovim uljem, pa pustite da kratko odstoje.
  6. Filete stavite na zagrijano ulje stranom na kojoj je kožica.
  7. Pecite da kožica porumeni, a zatim smanjite vatru i kratko ih popecite s druge strane.
  8. Na ravni tanjur za posluživanje stavite umak i preko njega filete s kožicom prema gore.

Posluživanje: Pospite svježim biljem i poslužite s kuhanim krumpirima.

Savjet: Filete ribe pecite kratko na visokoj temperaturi jer ćete tako sačuvati sočnost ribe.

Začini inspiracije

Monozačini