Vegeta

Crni papar mljeveni

Popečci s kremom od ajvara

Krema od ajvara jednostavno je i ukusno rješenje koje će obogatiti popečke od špinata i sira. Dodatak povrća i orašastog voća zaokružuje tanjur u zdravu priču.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Popečci s kremom od ajvara

Sastojci

Za kremu s ajvarom

Priprema

  1. Špinat odmrznite, stavite ga u gusto sito i dobro ocijedite.
  2. Rikoti dodajte jaje i dobro izmiješajte. Dodajte omekšani maslac, parmezan, ocijeđeni špinat, muškatni oraščić, sol, crni papar i dobro izmiješajte.
  3. Postupno dodajte brašno uz miješanje da dobijete kompaktnu smjesu.
  4. Pomoću dvije žlice oblikujte popečke i stavljajte ih na pobrašnjenu podlogu. Stavite ih kuhati u kipuću slanu vodu.
  5. Nakon nekoliko minuta ih izvadite i pustite da se dobro ocijede.
  6. U tavi zagrijte preostali maslac i na njemu popecite popečke sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  7. Kremu od ajvara pripremite tako da krem siru dodate ajvar i sve dobro izmiješate.

Posluživanje: Popečke poslužite na narezanom povrću s trakicama pršuta, a uz to poslužite i kremu s ajvarom.

Savjet: Kremi s ajvarom možete dodati grubo nasjeckane orahe ili lješnjake.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži