Vegeta

Crni papar mljeveni

Kaneloni sa sirom i medvjeđim lukom

S vama dijelimo jedan brzi ručak koji se često nađe na našem stolu u svakakvim kombinacijama, a danas vam donosimo ovu s medvjeđim lukom. Vi možete koristiti špinat ili blitvu i igrati se sastojcima. Sve je zaliveno finom istarskom rajčicom. Dobar tek!

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Kaneloni sa sirom i medvjeđim lukom

Sastojci

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  2. U posudu za pečenje ulijte 500 ml passate, začinite solju, mljevenim crnim paprom i s malo origana, promiješajte i ostavite sa strane.
  3. Medvjeđi luk (špinat ili blitvu) narežite na manje komadiće.
  4. Zatim pripremite nadjev, svježem siru dodajte kiselo vrhnje, medvjeđi luk (špinat ili blitvu), jaja, malo soli i mljevenog crnog papra. Sve zajedno dobro izmiješajte.
  5. Dobiveni nadjev stavite u slastičarsku vrećicu i njome napunite kanelone.
  6. Tako napunjene kanelone posložite u posudu po passati pa zatim prelijte preostalom passatom. Po njima pospite naribani tvrdi sir.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.
Masline

Cure sline od masline