Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Panna cotta šarlota s malinama

Šarmantna šarlota dolazi u ljetnom izdanju s malinama, piškotama i panna cotta kremom. Osvježavajuća voćna torta brzo i jednostavno može postati ledena kraljica jednog sasvim običnog, ali i nekog prazničnog vrućeg ljetnog dana.

  • 50 min
  • Jednostavno
Panna cotta šarlota s malinama

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Piškote narežite na visinu kalupa za torte. Kratko ih s jedne strane uronite u mlijeko kojem ste dodali vanilin šećer i voćni liker, a zatim posložite uz rub kalupa za torte (Ø 22 cm).
  2. Dno kalupa također obložite piškotama.
  3. Za pripremu kreme u posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta.
  4. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće.
  5. Kremu ulijte na pripremljenu podlogu od piškota i stavite u hladnjak 30 minuta.
  6. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte vanilin šećer, a zatim ga nanesite preko kreme od panna cotte i poravnajte. Ostavite u hladnjaku da se slastica dobro ohladi.
  7. Za pripremu preljev od maline u posudu ulijte 50 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice mješavine za malina preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 min.
  8. Hladnoj slastici skinite kalup i po njoj obilno rasporedite maline te ukrasite listićima mente ili cvjetićima lavande.

Posluživanje: Kod posluživanja preko odrezanog komada prelijte 1 žlicu preljeva.

Savjet: Piškote slažite tako da šećernu stranu okrenete prema kalupu. Na taj će način, kad skinete kalup, šarlota biti dekorativnija.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma