Podravka

Panceta

Hasselback krumpir s ajvarom

Jeste li već isprobali Hasselback krumpir? Obožavamo okus pečenog krumpira i sir koji se po njemu topi, slaninu koja se fino zapeče... Još kad im pridružimo ajvar - zaokružili smo cijelu priču - u onu najukusniju! 

  • 90 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Hasselback krumpir s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i izribajte spužvicom kako biste odstranili sve nečistoće, ali ostavili koru.
  2. Krumpir stavite na zaobljenu kuhaču i napravite rezove u razmaku od 2-3 mm. Kuhača će pomoći da rezovi ne idu do dna krumpira ili možete odrezati dio zaobljenog ruba da krumpir bude stabilan.
  3. Krumpir premažite ajvarom i pokušajte što više ajvara utisnuti i u rezove koje ste napravili.
  4. Na dno posude za pečenje prekriven papirom za pečenje stavite krumpir. Nakapajte ga uljem, posolite i pospite češnjakom u granulama.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 1 sat odnosno dok bude do kraja pečen.
  6. Ploške sira narežite na listiće u obliku kvadrata, a pancetu na kvadrate približno iste veličine.
  7. Krumpir izvadite iz pećnice i pomoću hvataljke stavite iz posude na dasku.
  8. U otvore u krumpiru pažljivo umetnite 5-6 malih listića sira, a zatim isto toliko komadića pancete tako da u svakom drugom zarezu bude nadjev.
  9. Krumpire vratite u zagrijanu pećnicu i pecite još oko 20 minuta da se sir otopi, a panceta postane hrskava.

Posluživanje: Tople krumpire poslužite s grčkim jogurtom i pospite narezanim vlascem ili origanom.

Savjet: Koristite li Ajvar ljuti Podravka, jelo će biti pikantno tako da možete kombinirati ovisno o ukusu.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće