Mesna štruca s ajvarom
- Recept by coolinarika.com -Mesna štruca uvijek je dobra ideja za ručak u kojem će uživati cijela obitelj. Ovu štrucu obogatili smo ajvarom i topivim sirom, sigurni smo da će vam se svidjeti!
Priprema
U tavi zagrijte ulje i popecite sitno narezani luk do zlatne boje. Mljevenom mesu dodajte sol, papar, jaja, krušne mrvice, peršin i ajvar. Dodajte popečeni luk i sve dobro promiješajte. Pancetu stavite u kalup obložen papirom za pečenje tako da prelazi preko oboda. Zatim stavite dio smjese i poravnajte. Sir narezan na deblje ploške stavite po dužini na sredinu nadjeva. Zatim nanesite ostali nadjev. Papir za pečenje zajedno s pancetom preklopite preko smjese, dobro pritisnite i zavrnite krajeve. Izvadite iz kalupa i stavite na lim za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190° C 45 minuta. Skinite papir i pecite još oko 10 minuta da panceta dobije rumenu boju. Pečenu mesnu štrucu malo ohladite pa je narežite na odreske.
Posluživanje: Toplu mesnu štrucu s ajvarom poslužite s prilogom po želji. Predlažemo sezonsko kuhano povrće.
Savjet: Kako bi lakše oblikovali štrucu, poslužite se duguljastim kalupom za kruh.