Vegeta

Crni papar mljeveni

Mesna štruca s ajvarom

Mesna štruca uvijek je dobra ideja za ručak u kojem će uživati cijela obitelj. Ovu štrucu obogatili smo ajvarom i topivim sirom, sigurni smo da će vam se svidjeti!

  • 6 min
  • Srednje zahtjevno
  • 80 osoba
Mesna štruca s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. U tavi zagrijte ulje i popecite sitno narezani luk do zlatne boje.
  2. Mljevenom mesu dodajte sol, papar, jaja, krušne mrvice, peršin i ajvar. Dodajte popečeni luk i sve dobro promiješajte.
  3. Pancetu stavite u kalup obložen papirom za pečenje tako da prelazi preko oboda. Zatim stavite dio smjese i poravnajte.
  4. Sir narezan na deblje ploške stavite po dužini na sredinu nadjeva. Zatim nanesite ostali nadjev.
  5. Papir za pečenje zajedno s pancetom preklopite preko smjese, dobro pritisnite i zavrnite krajeve.
  6. Izvadite iz kalupa i stavite na lim za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190° C 45 minuta.
  7. Skinite papir i pecite još oko 10 minuta da panceta dobije rumenu boju.
  8. Pečenu mesnu štrucu malo ohladite pa je narežite na odreske.

Posluživanje: Toplu mesnu štrucu s ajvarom poslužite s prilogom po želji. Predlažemo sezonsko kuhano povrće.

Savjet: Kako bi lakše oblikovali štrucu, poslužite se duguljastim kalupom za kruh.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje