Podravka

Ajvar - blagi

Losos u kremastom umaku

Losos i bijelo vino se vole! A jeste li znali da se vole losos i ajvar? U ovom receptu tu ljubav zaista možete osjetiti, uživajući u svakom zalogaju ribe u zanimljivom kremastom umaku.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Losos u kremastom umaku

Sastojci

Priprema

  1. Komade lososa očistite od kože i kosti i lagano posolite.
  2. Na dobro zagrijano ulje u tavi stavite filete lososa i popecite sa svih strana do rumene boje.
  3. Pečene odreske izvadite i ostavite na toplom mjestu dok pripremite umak.
  4. U tavu stavite protisnuti češnjak, maslac i špinat. Kratko popecite da špinat uvene i dodajte vrhnje za kuhanje.
  5. Ulijte vino, umiješajte ajvar i pustite da umak kuha.
  6. Začinite paprom, posolite i umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo vode.
  7. Kad je umak gotov, odreske vratite u tavu da kratko propirjaju.

Posluživanje: Losos u umaku poslužite s prilogom po želji i pospite naribanim sirom.

Savjet: Bez obzira upotrijebite li tjesteninu, rižu ili njoke, s jelom od lososa odlično će odgovarati salata od krastavaca s koprom.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće