Rižoto s pancetom i radičem
- Recept by coolinarika.com -Isprepleteni okusi bijelog i crnog vina još prilikom pripreme opijaju svojim zamamnim mirisima, a tek poslužen rižoto s pancetom i radičem ispunjava sva očekivanja.

Priprema
- Za povrtni temeljac, u 500 ml kipuće vode stavite Vegeta Natur povrtnu kocku i kuhajte na laganoj vatri 3 minute.
- Na zagrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu ljutiku.
- Dodajte opranu rižu i pržite dok ne postane staklasta. Ulijte bijelo vino, prokuhajte i uklonite s vatre.
- Pancetu narežite na kockice, stavite na zagrijanu tavu i popržite.
- Dodajte radič narezan na trake i zalijte crnim vinom. Pirjajte sve zajedno oko 10 minuta.
- Dodajte rižu, povrtni temeljac i pirjajte dok riža bude gotova.
- Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite mljevenim paprom.
Posluživanje: Na kraju umiješajte maslac i parmezan te poslužite odmah toplo.
Savjet: Ako nemate ljutiku, upotrijebite mladi luk ili ljubičasti luk.