Fine salate

Laganini užitak

Salata 3 žitarice s mrkvom i fetom

Slatkasto-slani okus salate od tri žitarice s mrkvom i fetom, dodatno će naglasiti poseban preljev koji je čini drugačijom od salata na koje smo navikli.  

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Salata 3 žitarice s mrkvom i fetom

Sastojci

Za preljev

  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
  • 1 žlica vode
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar

Priprema

  1. Mrkve prerežite okomito na pola ili na četvrtine, a luk na četvrtine.
  2. Narezane mrkve i luk stavite u veliki lim za pečenje, začinite maslinovim uljem, posolite i popaprite.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C 25 minuta.
  4. U međuvremenu, skuhajte žitarice. Dodajte ih u vrelu vodu, u omjeru 1:5 i kuhajte 30-40 min.
  5. Ocijedite i stavite u zdjelu za salatu.
  6. Za preljev, u zdjelicu stavite ocijeđeni limunov sok, maslinovo ulje, med, nasjeckani češnjak, kumin, dimljenu papriku, vodu, sol i mljeveni crni papar. Izmiješajte, a zatim polovicu količine dodajte k toplim žitaricama i promiješajte.
  7. Pečeno povrće začinite s preostalim preljevom i lagano ga umiješajte u žitarice zajedno sa špinatom.

Posluživanje: Na salatu narežite fetu i poslužite.

Savjet: Umjesto špinata možete upotrijebiti potočarku ili rikulu.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži