Salata 3 žitarice s mrkvom i fetom
- Recept by coolinarika.com -Slatkasto-slani okus salate od tri žitarice s mrkvom i fetom, dodatno će naglasiti poseban preljev koji je čini drugačijom od salata na koje smo navikli.

Priprema
- Mrkve prerežite okomito na pola ili na četvrtine, a luk na četvrtine.
- Narezane mrkve i luk stavite u veliki lim za pečenje, začinite maslinovim uljem, posolite i popaprite.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C 25 minuta.
- U međuvremenu, skuhajte žitarice. Dodajte ih u vrelu vodu, u omjeru 1:5 i kuhajte 30-40 min.
- Ocijedite i stavite u zdjelu za salatu.
- Za preljev, u zdjelicu stavite ocijeđeni limunov sok, maslinovo ulje, med, nasjeckani češnjak, kumin, dimljenu papriku, vodu, sol i mljeveni crni papar. Izmiješajte, a zatim polovicu količine dodajte k toplim žitaricama i promiješajte.
- Pečeno povrće začinite s preostalim preljevom i lagano ga umiješajte u žitarice zajedno sa špinatom.
Posluživanje: Na salatu narežite fetu i poslužite.
Savjet: Umjesto špinata možete upotrijebiti potočarku ili rikulu.