Fant

Fant umak od gljiva

Savici sa špinatom i satricom od sira

Ako ste se odlučili okušati u spravljanju jela od špinata, imamo ideju za savitke sa špinatom i satricom od sira u umaku od gljiva. Nedostatak listova svježeg tijesta za lazanje nećemo prihvatiti kao izliku, jer ovi su savici izvrsni i s palačinkama.  

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Savici sa špinatom i satricom od sira

Sastojci

Umak

Priprema

  1. Skuhajte listove tijesta za lazanje.
  2. Skuhajte špinat, ohladite i ocijedite.
  3. Za to vrijeme pripremite satricu tako da izmiješate sir, vrhnje, peršin, češnjak i slatku crvenu papriku.
  4. U špinat dodajte jaje, krušne mrvice i Vegetu.
  5. Na lazanje namažite smjesu od špinata, zatim premažite satricom i pospite kukuruznim pahuljicama. Sve zajedno smotajte da dobijete osam rolada.
  6. Složite u tepsiju na papir za pečenje, prekrijte folijom i pecite 10 minuta na 200 °C.
  7. Skinite foliju, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite oko 15 minuta.
  8. Na maslacu popržite šampinjone te zalijte vodom i umiješajte sadržaj vrećice umaka. Zagrijte, a kad zakipi, kuhajte još pet minuta.

Posluživanje: Na tanjur servirajte umak od gljiva, na njega posložite lazanje te pospite sitno sjeckanim vlascem.

Savjet: Kod punjenja lazanja list tijesta namažite dopola mješavinom, zarolajte i spoj okrenite prema dolje. Umjesto s lazanjama, ovaj recept na isti način možete pripremiti i s palačinkama.

Rajčica

Za rajske užitke