Krem juha od kelja s kobasicama

Kada vam je dosta običnih jela na žlicu, krem juha od kelja s kobasicama je maštovito rješenje kako svakodnevne namirnice upotrijebiti u drugačijim kulinarskim kombinacijama.

  • 35 min
  • Jednostavno
Krem juha od kelja s kobasicama

Priprema

  1. U posudu stavite oguljen i narezan krumpir. Prelijte ga vodom, dodajte narezani luk i kad zakipi, kuhajte 10 minuta.
  2. Lagano posolite i dodajte narezani kelj. Zajedno kuhajte još 10 minuta, dodajte mljeveni crni papar i svježe mljeveni muškatni oraščić.
  3. Kad povrće omekša, usitnite sve štapnim mikserom. Vratite na vatru, dodajte vode da dobijete željenu gustoću i vrhnje.
  4. Kad juha zakipi, dodajte Vegetu Natur tekući dodatak.
  5. Kobasice narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju u tavi.

Posluživanje: Poslužite toplu krem juhu posutu popečenim kobasicama.

Savjet: Koristite zelenije listove kelja zbog ljepše boje i boljih nutritivnih vrijednosti.

Rajčica

Za rajske užitke