Tjestenina u umaku od sira

Tjestenina u umaku od sira je jelo koje može biti izvrstan prilog, ali toliko je ukusno da ga jednostavno ne želimo dijeliti i dodjeljujemo mu titulu glavnog jela.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tjestenina u umaku od sira

Priprema

  1. Pancetu narežite na kockice, a šunku na kocke.
  2. Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi.
  3. U široj tavi popecite pancetu da pusti masnoću i porumeni pa dodajte šunku. Zajedno kratko popecite i ulijte mlaku vodu.
  4. Uspite sadržaj vrećice Fant umaka s 4 vrste sira i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi.
  5. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta, neprestano miješajući.
  6. U gotov umak umiješajte kuhanu tjesteninu.

Posluživanje: Toplu tjesteninu poslužite posutu parmezanom i sa salatom po izboru.

Savjet: Jelo može biti samostalno ili prilog pečenju.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje