Zlatna piletina s aromatičnim njokima

Uz malu pomoć Fanta piletinu s gljivama u umaku od vrhnja, zlatna piletina s aromatičnim njokima i šampinjonima u samo pola sata postaje raskošni ručak za zlatnu medalju.

  • 30 min
  • Jednostavno
Zlatna piletina s aromatičnim njokima

Sastojci

Priprema

  1. Pileće odreske posolite, pospite mljevenim paprom i prelijte maslinovim uljem.
  2. Šampinjone narežite i stavite na zagrijano ulje u široj tavi. Pirjajte dok tekućina ne ispari.
  3. Fant pomiješajte s 400 ml vode i vrhnjem za kuhanje te dodajte gljivama. Kad zakipi, kuhajte na laganoj vatri pet minuta.
  4. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  5. U jelo umiješajte njoke, promiješajte i pospite peršinom.
  6. Na zagrijanu tavu stavite pileće odreske i popecite s obiju strana do zlatne boje.

Posluživanje: Zlatnu piletinu poslužite s aromatičnim njokima.

Savjet: Uz ovo jelo najbolje će odgovarati zelena hrskava salata kao što je kristalka, reckava, iceberg i sl.

Tjestenina

Svestrana Talijanka