Vegeta

Majčina dušica

Odresci na kus-kusu

Pripremite odreske na kus-kusu i pohvalite se ukućanima kulinarskim umijećem, jer priprema je brza i jednostavna, a dojam za čistu peticu.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Odresci na kus-kusu

Sastojci

Kuskus

Priprema

  1. U posudu stavite kus-kus, prelijte ga s 250 ml posoljene kipuće vode. Ostavite neka odstoji 5 minuta.
  2. Dodajte maslinovo ulje, pa kus-kus vilicom lagano razrahlite.
  3. Za umak, Vegetu Natur tekući dodatak izmiješajte s maslinovim uljem, desertnim vinom, majčinom dušicom i grubo mljevenim crnim paprom.
  4. Odreske lagano posolite pa kratko prepecite u teflonskoj tavi i izvadite.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite kuhani kus-kus, na njega narezani odrezak, prelijte pripremljenim umakom i poslužite.

Savjet: Meso nemojte tući da dobijete odrezak već ga tanko odrežite. Tako će biti sočnije nakon pečenja.

Gulaš

Inspirirani tradicijom