Podravka

Panceta

Lungić u panceti

Je li ovaj lungić toliko ukusan zbog pancete, Vegete Natur tekućeg dodatka ili viskija? Točan odgovor krije se u kombinaciji svih ovih sastojaka.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 2 osobe
Lungić u panceti

Sastojci

Priprema

  1. Lungić očistite od suvišne masnoće i žilica i posolite. Na podlogu stavite ploške pancete u nizu te na njih položite lungić. Zarolajte u savitak i pričvrstite ga pomoću kuhinjskog konca.
  2. Položite ga u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Smanjite temperaturu na 170 °C i pecite još 15 minuta. Kad je pečen, ostavite ga neka stoji pet minuta, a zatim narežite na četiri komada (ukoso).
  3. U sok od pečenja dodajte maslinovo ulje, Vegetu Natur tekući dodatak i viski. Prilikom posluživanja meso prelijte umakom.

Posluživanje: Poslužite uz pire krumpir s maslacem i posut sjeckanim vlascem.

Savjet: Umjesto viskija možete koristiti konjak, brandy ili aromatičnu rakiju.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće