Pizza

Najbolji okrugli izum nakon kotača

Home made pizza s povrćem i sirom

Oprezno s ovim receptom, jer home made pizza s povrćem i sirom mogla bi se svima svidjeti, a onda se treba znati nositi sa slavom koju donosi titula glavnog pizza majstora.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Home made pizza s povrćem i sirom

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i tople vode po potrebi, pa pomoću el. miješalice umiješajte mekše, glatko tijesto.
  2. Tijesto prekrijte i ostavite na toplom oko 1 sat da se digne i volumen udvostruči.
  3. Tijesto podijelite po pola i razvaljajte (ili raširite rukama) u oblik po želji tako da bude debljine 0,5 cm. Stavite ga na veliki lim za pečenje koji sta prekrili papirom za pečenje.
  4. Za umak, u passatu dodajte maslinovo ulje, sol, šećer, bosiljak i origano. Pripremljeni umak nanesite na tijesto tako da rubovi ostanu nenamazani.
  5. Rasporedite nadjev. Najprije ploške šunke, zatim ploške mozzarelle i naribani sir. Zatim stavite papriku, kukuruz šećerac, isprane i ocijeđene šampinjone i masline. Na kraju možete staviti nekoliko prerezanih malih rajčica.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C i pecite oko 13 minuta.

Posluživanje: Narežite i poslužite odmah toplo.

Savjet: Umjesto šunke možete koristiti EVA tunu ili pripremiti samo vegetarijansku pizzu pa dodati Krupni bijeli grah Podravka.

Kruh

Kruh naš svagdašnji