Fine salate

Laganini užitak

Salata od rikule sa senfom

Spadate li među ljubitelje salate, onda će vas salata od rikule sa senfom u ovoj izvedbi oduševiti, a skepticima preporučujemo da iskušaju, jer njezina raskoš, punoća okusa i maštovitost prilikom serviranja otvara jedna nova vrata svijeta salata.

  • 10 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Salata od rikule sa senfom

Sastojci

  • 2 ploške bageta narezane na kocke
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 80 g mlade rikule
  • 100 g cherry rajčica
  • 4 rotkvice
  • 100 g sira skute (ili kozjeg)
  • nekoliko jezgri oraha za posluživanje

Za preljev

Priprema

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu popecite kockice kruha sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz tave na upijajući papir.
  2. U posudu u kojoj ćete poslužiti salatu stavite sitno narezanu ljutiku, senf, maslinovo ulje, limunov sok, crni papar i prstohvat soli, pa sve dobro izmiješajte.
  3. Dodajte rikulu koju izmiješate tako da svaki listić dobije malo preljeva.
  4. Po njoj rasporedite narezane rajčice, na ploške narezanu rotkvicu, popečeni kruh i sve lagano izmiješajte.

Posluživanje: Pospite na kockice narezanim sirom i narezanim orasima te odmah poslužite.

Savjet: Poslužite na velikom plićem ovalu da sastojci budu vidljivi sa svojom raskoši.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh