Pizza

Najbolji okrugli izum nakon kotača

Pizza s tunom, inćunima, kaparama i koromačem

Kada mislimo da je o pizzi sve već rečeno, umiješaju se koromač, kapari, inćuni i onaj „ali“ zbog kojega prelazimo s riječi na djela i to do zadnjeg trokuta.   *********************************************** Zahvaljujemo Marijani Batinić na ustupljenom receptu!

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pizza s tunom, inćunima, kaparama i koromačem

Sastojci

Tijesto

Nadjev

Priprema

  1. U posudi pomiješajte glatko i oštro brašno. Zatim dodajte sol, šećer i kvasac te promiješajte.
  2. Nakon toga dodajte mlijeko, maslinovo ulje i dodajući vodu sve dobro promiješajte da dobijete glatko tijesto.
  3. Gotovo tijesto pokrijte i ostavite na toplom da se diže oko sat vremena.
  4. Dignuto tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na željenu debljinu. Od ove količine možete napraviti 3-4 manje, okrugle pizze ili dvije velike (velika tepsija).
  5. Zatim po tijestu rasporedite nadjev.
  6. Prvo na tijesto nanesite pasiranu rajčicu. Po njoj pospite naribani sir te komade tune i narezane inćune. Zatim luk i koromač koji ste prethodno narezali na tanke ploške.
  7. Rasporedite ploške mozzarelle, mladi sir, pospite kaparama i origanom. Možete nadjev rasporediti na svaku pizzu drugačije.
  8. Pecite u pećnici na 250° C 10-15 minute (ovisno o jačini pećnice).

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: U mješavinu brašna za tijesto možete dodati i nekoliko žlica ražnog brašna.

Napomena: Ruke i površinu na kojoj mijesite tijesto posipajte oštrim brašnom da se tijesto ne lijepi.

Tjestenina

Svestrana Talijanka