Čupava pita s čokoladnim pudingom
- Recept by coolinarika.com -Ukusna čupava pita s lješnjacima ne može ostati nezapažena, ali da ne ostane sve samo na toj čupavoj priči, zavrnimo rukave i uvjerimo se sami.

Priprema
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, maslac sobne temperature, jaje i zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
- Za to vrijeme napravite nadjev.
- Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu.
- Dodajte natrganu čokoladu, rum šećer i kuhajte nekoliko minuta da se puding zgusne. Maknite s vatre i odmah u vruće dodajte maslac.
- Sve dobro promiješajte i ostavite nadjev da se prohladi, pritom više puta promiješajte smjesu da se izbjegne hvatanje korice na površini.
- Tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio tijesta razvaljajte i stavite u posudu za pečenje (35x20 cm).
- Po tijestu nanesite pripremljeni nadjev i poravnajte. Drugi dio tijesta naribajte po nadjevu i pospite lješnjacima.
- Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Posluživanje: Pusite da se pita ohladi i narežite na kocke.
Savjet: Može se pripremiti i kao mali tartovi.