Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Čupava pita s čokoladnim pudingom

Ukusna čupava pita s lješnjacima ne može ostati nezapažena, ali da ne ostane sve samo na toj čupavoj priči, zavrnimo rukave i uvjerimo se sami.

  • Jednostavno
Čupava pita s čokoladnim pudingom

Sastojci

Za nadjev

  • 1 Puding čokolada Dolcela
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g čokolade
  • 50 g šećera
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 80 g maslaca
  • 60 g nasjeckanih lješnjaka

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, maslac sobne temperature, jaje i zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
  2. Za to vrijeme napravite nadjev.
  3. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu.
  4. Dodajte natrganu čokoladu, rum šećer i kuhajte nekoliko minuta da se puding zgusne. Maknite s vatre i odmah u vruće dodajte maslac.
  5. Sve dobro promiješajte i ostavite nadjev da se prohladi, pritom više puta promiješajte smjesu da se izbjegne hvatanje korice na površini.
  6. Tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio tijesta razvaljajte i stavite u posudu za pečenje (35x20 cm).
  7. Po tijestu nanesite pripremljeni nadjev i poravnajte. Drugi dio tijesta naribajte po nadjevu i pospite lješnjacima.
  8. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.

Posluživanje: Pusite da se pita ohladi i narežite na kocke.

Savjet: Može se pripremiti i kao mali tartovi.

Začini inspiracije

Monozačini