Fine salate

Laganini užitak

Kremasta salata od krumpira s hrenom

Kremasta salata s krumpirom, jajima i hrenom može biti izvrstan prilog uz kuhanu šunku ili hladno pečenje, ali ako ne možete dočekati da se pečenje ohladi, dobra je izlika da bude i samostalno jelo.

  • 30 min
  • 4 osobe
Kremasta salata od krumpira s hrenom

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir ovisno o veličini prerežite na pola ili četvrtine tako da budu iste veličine.
  2. U posudi za kuhanje na pari zagrijte vodu i u cjedilo stavite narezane krumpire.
  3. Poklopite posudu i kuhajte krumpire na pari oko 20 minuta odnosno dok ne budu kuhani. Zatim ih istresite i rasporedite u tankom sloju da se ohlade.
  4. U većoj posudi pomiješajte sitno narezani peršin, jogurt, majonezu, protisnuti češnjak i hren.
  5. Umak posolite i pospite mljevenim paprom.
  6. Tvrdo kuhana jaja narežite na kockice.
  7. U umak umiješajte krumpir i jaja te ostavite stajati u hladnjaku prije posluživanja barem ½ sata.

Posluživanje: Kremaste krumpire poslužite kao prilog kuhanoj šunki, hladnom pečenju ili kao samostalno jelo.

Savjet: Na sličan način možete pripremiti salatu od prokulica.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina