Kremasta salata od krumpira s hrenom
- Recept by coolinarika.com -Kremasta salata s krumpirom, jajima i hrenom može biti izvrstan prilog uz kuhanu šunku ili hladno pečenje, ali ako ne možete dočekati da se pečenje ohladi, dobra je izlika da bude i samostalno jelo.

Priprema
- Krumpir ovisno o veličini prerežite na pola ili četvrtine tako da budu iste veličine.
- U posudi za kuhanje na pari zagrijte vodu i u cjedilo stavite narezane krumpire.
- Poklopite posudu i kuhajte krumpire na pari oko 20 minuta odnosno dok ne budu kuhani. Zatim ih istresite i rasporedite u tankom sloju da se ohlade.
- U većoj posudi pomiješajte sitno narezani peršin, jogurt, majonezu, protisnuti češnjak i hren.
- Umak posolite i pospite mljevenim paprom.
- Tvrdo kuhana jaja narežite na kockice.
- U umak umiješajte krumpir i jaja te ostavite stajati u hladnjaku prije posluživanja barem ½ sata.
Posluživanje: Kremaste krumpire poslužite kao prilog kuhanoj šunki, hladnom pečenju ili kao samostalno jelo.
Savjet: Na sličan način možete pripremiti salatu od prokulica.