Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Vege štruca

Vege štruca od leće i slanutka može postati prava harmonija okusa na tanjuru. Ukusna je kao samostalni zalogaj, a izvrsno se slaže i s krumpirom ili bilo kojim drugim povrćem uz koje je odlučite poslužiti. ******************************************** Zahvaljujemo Tamari s bloga Bite my cake na ustupljenom receptu

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Vege štruca

Sastojci

Premaz

Priprema

  1. U multipraktiku sameljite mahunarke s lukom, češnjakom i mrkvom.
  2. Premjestite u zdjelu i dodajte sve začine, maslinovo ulje, passatu, vodu i krušne mrvice. Pomiješajte dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smjesu.
  3. Duguljasti (pravokutni) kalup za kruh obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu.
  4. Pecite na 190°C 30 minuta, a zatim premažite passatom i pecite još 10 min.
  5. Izvadite i pustite da se malo ohladi.

Posluživanje: Ohlađenu štrucu narežite na šnite i poslužite uz povrće ili krumpir.

Natur

Po receptu majke prirode