#ostanimoodgovorni

Coolinarika zna kako ti skratiti vrijeme!

Pinca bez kvasca

Možete li zamisliti Uskrs bez pince? Mi ne! A pincu bez kvasca? Mi itekako možemo! Ova pinca radi se s praškom za pecivo i sigurni smo da će biti vrlo tražen recept u ovo doba. ********************************************** Zahvaljujemo Matei s bloga Matea Kitchen Stories na ustupljenom receptu.

  • 70 min
  • Jednostavno
Pinca bez kvasca

Sastojci

Za premaz

  • 1 jaje

Priprema

  1. Miksajte jaja i šećer, zatim dodajte omekšali maslac.
  2. Dodajte svježi sir, limun šećer i dvije žlice mlijeka.
  3. Dodajte brašno i prašak za pecivo te zamijesite tijesto.
  4. Tijesto oblikujte u jednu veliku ili dvije manje kugle, premažite umućenim jajetom i lagano prerežite.
  5. Pecite na 180 stupnjeva 15 minuta, zatim obložite pincu sa folijom i nastavite peći još 45 minuta.

Posluživanje: Poslužite na uskršnji doručak.

Savjet: Nakon hlađenja, pincu pospite sa šećerom u prahu.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat