Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Neodoljive tortice

Hoćete li poslužiti jednu tortu bogatog okusa vanilije i jagode ili više malih tortica ukrašenih bobičastim voćem, ovisi samo o vama i vašoj trenutnoj inspiraciji. Ishod će uvijek biti ukusan i neodoljiv zalogaj, čiji je tajni sastojak – ljubav.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Neodoljive tortice

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Za ukrašavanje

  • bobičasto voće

Priprema

  1. Sitno mljevenim bademima dodajte brašno, šećer u prahu, limun šećer, ohlađeni maslac narezan na kockice i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu.
  2. Dodajte jaje, dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
  3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i njime obložite male kalupe tako da obložite i rubove. Dno izbodite vilicom i pecite 15–20 minuta na 200 °C.
  4. Pečene tortice izvadite iz kalupa, ohladite pa dno ravnomjerno premažite džemom.
  5. Puding pomiješajte sa šećerom i 50 ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka pomiješajte sa slatkim vrhnjem i stavite na vatru.
  6. Kad je zakuhalo, dodajte razmućeni puding i miješajući kuhajte 1–2 minute, prelijte preko namazanog džema od jagode i pustite neka se ohladi.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite, ukrasite bobičastim voćem i poslužite.

Savjet: Umjesto malih tortica kolač možete pripremiti i u duguljastom kalupu za pite vel. 30X10 cm.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja