Goveđi gulaš s pireom od povrća

Goveđi gulaš odlično se slaže s krumpirom i mrkvom koji su dostupni tijekom cijele sezone. Sve zajedno čini ukusan i brz obrok neovisno o prigodi ili godišnjem dobu.

  • 25 min
  • Jednostavno
Goveđi gulaš s pireom od povrća

Sastojci

  • 2 Goveđa gulaša Podravka (2x300 g)
  • 1 žlica narezanog peršina
  • 500 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • sol
  • 1 žlica maslaca
  • 70 g milerama
  • 1 žličica soli
  • malo vrelog mlijeka

Priprema

  1. Krumpir i mrkvu očistite, narežite i prelijte vodom. Posolite i kuhajte da povrće omekša.
  2. Dok je povrće još vruće iscijedite vodu, dodajte maslac i usitnite ga pomoću miksera.
  3. Uz miješanje dodajte mileram i mlijeka po potrebi da dobijete pire željene gustoće.

Posluživanje: Sadržaj limenke gulaša zagrijte do vrenja, pospite narezanim peršinom i poslužite s toplim pireom od povrća.

Savjet: Uz jelo poslužite džem od brusnica.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!