Podravka

Panceta

Tortilje sa ajvarom

Ajvar nam je oduvijek neiscrpan izvor inspiracije i puno više od namaza ili hladnog dodatka mesnim jelima - on je ljeto zarobljeno u staklenci, a svoj je izlaz pronašao u tortilji.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Tortilje sa ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Luk narežite na ploške, a tikvice i papriku na tanke rezance (julienne).
  2. Na suhoj zagrijanoj tavi popecite ploške pancete. Izvadite ih iz tave i stavite na upijajući papir.
  3. U tavu dodajte ulje, dobro zagrijte pa kratko popecite narezani luk.
  4. Dodajte paprike, a nakon nekoliko minuta i tikvice. Sve popecite uz miješanje da ostane al dente.
  5. Tortilje zagrijte na tavi. Na svaku tortilju stavite dio nadjeva i žlicu ajvara.

Posluživanje: Preko svega stavite plošku pancete, savijte tortilju i poslužite odmah toplo.

Savjet: Umjesto pancete možete koristit narezano pečenje otprije.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma