Tortilje sa ajvarom
- Recept by coolinarika.com -Ajvar nam je oduvijek neiscrpan izvor inspiracije i puno više od namaza ili hladnog dodatka mesnim jelima - on je ljeto zarobljeno u staklenci, a svoj je izlaz pronašao u tortilji.
Priprema
Luk narežite na ploške, a tikvice i papriku na tanke rezance (julienne). Na suhoj zagrijanoj tavi popecite ploške pancete. Izvadite ih iz tave i stavite na upijajući papir. U tavu dodajte ulje, dobro zagrijte pa kratko popecite narezani luk. Dodajte paprike, a nakon nekoliko minuta i tikvice. Sve popecite uz miješanje da ostane al dente. Tortilje zagrijte na tavi. Na svaku tortilju stavite dio nadjeva i žlicu ajvara.
Posluživanje: Preko svega stavite plošku pancete, savijte tortilju i poslužite odmah toplo.
Savjet: Umjesto pancete možete koristit narezano pečenje otprije.