Vegeta

Vegeta Natur za talijanska jela

Zapečeni špageti s mesnim okruglicama

Špageti i mesne okruglice prva su asocijacija na Italiju. Mediteranski začini, šarmantni, zavodljivi i pomalo nepredvidljivi, oduševit će vas kao i sama zemlja poznata po špagetima, mozzarelli i odličnima vinima koja će dati točku na "i" prepoznatljivim okusima talijanskih jela.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zapečeni špageti s mesnim okruglicama

Sastojci

Za okruglice

Priprema

  1. Meso, jaja i Vegetu Natur za talijanska jela dobro izmiješajte i oblikujte kuglice. Svaku pripremljenu kuglicu uvaljajte u krušne mrvice.
  2. Kuglice pecite u vrućem ulju do zlatnožute boje. Pečene izvadite na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
  3. Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite i premjestite u vatrostalnu posudu.
  4. Prelijte ih pasiranom rajčicom, pospite Vegetom Natur za talijanska jela i lagano promiješajte.
  5. Dodajte pečene kuglice, prerezane masline, naribanu mozzarellu i prelijte rastopljenim maslacem.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C, oko 10 minuta.

Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Špagete možete zamijeniti Zlato polje integralnim špagetima.

Začini inspiracije

Monozačini